Biologisch Medisch Centrum Epe        Arts Paul van Meerendonk
N-acetylcyste´ne (NAC)

 

Biologisch Medisch Centrum
Behandeling CVS/ME

ATP energie
Dr Teitelbaum
Dr Meirleir
Dr Cheney
Arts Paul van Meerendonk
ADP-ATP efficiency
Mitochondrial dysfunction
HINTS
EPD Desensibilisatie
Cvs en fibromyalgien
CVS ME aantoonbaar
CVS legitiem
Research direction
CT
Virus en DNA
esme
Glutathion
Vitamine B12
Vitamine D
Zware metalen
Cadmium
FIR
Carnitine
Nac
Dr Kerr
Meetresultaten 1

Meetresultaten 2
Meetresultaten 3
Meetresultaten 4

 

 
Behandeling CVS/ME
 

 

 

 

 

N-acetylcyste´ne (NAC)
 

N-acetylcyste´ne (NAC) is een metaboliet van het zwavelhoudende aminozuur, cyste´ne. Cysteine is te vinden in eiwitrijke levensmiddelen, N-acetylcyste´ne niet. N-Acetyl Cysteine wordt geproduceerd in het menselijk lichaam.

Cyste´ne speelt een rol in de sulfatie cyclus, het is een zwaveldonor in de fase II ontgifting.
Fase I is het losmaken van toxines. Deze stoffen zijn dan soms nog schadelijker dan niet losgemaakt. Fase II is het definitief onschadelijk maken van toxines

En het werkt als een methyl donor in de omzetting van homocyste´ne in methionine.
Methionine (met) is een van de essentiele eiwitten het is nodig bij vet verbranding en is noodzakelijk bij ontgifting van zware metalen.

Cyste´ne helpt ook bij het synthetiseren van glutathion, een van de belangrijkste natuurlijke anti-oxidanten en detoxifiers. N-acetyl-Cysteine is de geacetyleerde vorm van L-cyste´ne.

N-Acetyl Cysteine verhoogt het glutathion gehalte

N-Acetyl Cysteine wordt snel gemetaboliseerd tot intracellulaire glutathion. Glutathion fungeert als een krachtige antioxidant in het lichaam. Glutathion ontgift ook chemische stoffen in minder schadelijke verbindingen. N-acetylcyste´ne beschermt ook het lichaam tegen paracetamol vergiftiging en wordt gebruikt in ziekenhuizen voor patiŰnten met een paracetamol vergiftiging. Het is ook aangetoond doeltreffend te zijn bij de behandeling van leverfalen door andere oorzaken.

N-Acetyl Cysteine Chelateerd zware metalen


Zware metalen zoals lood, kwik en arseen worden uit het lichaam verwijderd door N-Acetyl Cysteine. Het verhoogt ook de uitscheiding van zink en andere essentiŰle mineralen wanneer het gedurende een langere periode genomen wordt. Het is daarom noodzakelijk  zink, koper en andere mineralen en sporenelementen aan te vullen bij het gebruik van N-acetylcyste´ne.

N-acetylcyste´ne en het immuunsysteem

N-acetyl-cyste´ne is in staat om het intracellulair glutathion niveau te verhogen, maar dan heeft men grote dosissen nodig en Acetylcyte´ne kan nogal agressief zijn voor het maagslijmvlies. Beter is daarvoor Glutathion te gebruiken.


N-Acetyl Cysteine en vitamine C

Bij het nemen van N-acetyl cyste´ne wordt aanbevolen om twee tot drie keer meer vitamine C in te nemen.

Doet u dit niet dan kan er meer kwaad dan goed gedaan worden vanwege de langdurige aanwezigheid van de geoxideerde vorm van L-cyste´ne.
De vitamine C zorgt ook dat de glutathione langer als krachtig antioxidant kan blijven werken.


Methionine
en SAMe.

Methionine wordt ook door het lichaam gebruit om SAMe te maken (S-adenosyl-methionine of S-adenosyl-L-methionine)
SAMe is te vinden in elke cel in het lichaam. Het kan effectief zijn als een behandeling voor artrose en de bijbehorende pijn, stijfheid en ontsteking.

SAMe kan een gunstig werking hebben bij verschillende vormen van depressie.


SAMe verbetert en normaliseert de leverfunctie. Het wordt soms gebruikt bij de behandeling van cirrose en lever schade veroorzaakt door alcohol.

Het kan een goede werking hebben bij de behandeling van fibromyalgie.

Het helpt bij de productie van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine en kraakbeen componenten zoals glycosamineglycanen